Покров Пресвятої Богородиці Престольне свято в Свято-Покровському Храмі

     _dsc6982 

14 жовтня  Свято Покровський Храм  святкував своє Престольне свято Покров Пресвятої Богородиці . 

    Свято припадає на найкрасивіший  час осені, коли сама природа своїми яскравими фарбами,  немов вихваляє скоєне в цей день велике церковне торжество. Радість ця і мислиться як свято всієї осінньої землі і світу православного: «Тобі вся земля дари приносить, яко Цариці, Божій  Матері», – читається на службі в свято Покрова.

        Община з настоятелем Храму  прот.Георгієм Кузнєцовим з радістю зустрічали  управляючого Овручською та  Коростенською єпархією Високопреосвященнішого митрополита Віссаріона.

        Зустріли з віршами та  подарували  владиці гарний  настрій  учні недільної школи зі своїм викладачем  Оксаною Іваненко.  Діти з радістю та  трепетом  дарували митрополиту квіти  і підносили каравай.

  Святкова торжественна Літургія в день Покрова Пресвятої Богородиці звершувалась з особливою урочистістю. Його Преосвященству співслужили настоятель Храму прот.Георгій Кузнєцов ,та благочинний  північного округу  ,Анатолій Каплюк, та  духовенство благочиння.

       За Божественною Літургією Митрополит Віссаріон підніс особливі молитви за українських  воїнів  і про дарування миру Україні. Охочих долучитися до свята було сповнений храм.

     Після закінчення літургії  вихованці недільної школи  привітали  віршами і піснями всіх прихожан.  Після виступу духовенство з прихожанами пройшли хресним ходом до пам’ятника Покрови Божої Матері, де було звершено урочистий молебень.

   Розділили радість і привітали коростенців після закінчення молебню голова міста Москаленко В.В. і народний депутат  Орешонков В.Ю.

_dsc6985 _dsc6995

_dsc6997 _dsc7071 _dsc7081

_dsc7094  _dsc7086

_dsc7095

_dsc7111

 

_dsc7151

_dsc7157

_dsc7172

_dsc7193

_dsc7199

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *